2021 Yılı EKPSS Şartsız Engelli Memur Alımı Şartları ve Başvuruları

2021 Yılı EKPSS Şartsız Engelli Memur Alımı Şartları ve Başvuruları Kamuya engelli memur alımları EKPSS’yle ve EKPSS’ siz olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. EKPSS ila alımları için sınava girmek gerekiyor. Peki EKPSS’ siz başvurular nasıl olacak? Başvurularda son günleri kaçırmayın!

2021 yılı engelli memur alımları için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan Kura için başvurular alınmaya başladı. Kamuya engelli memur alımı için sınav ve kura şartı bulunmaktadır. EKPSS sınavına tabi olanların başvuruları tamamlanmıştı. Şimdi sıra EKPSS’ siz Kura ile engelli memur alımı başvurularında.

EKPSS’siz Engelli Memur Alımları

ADVERSTISEMENT

2021 yılını kapsayacak engelli memur alımları için başvurulara dair tüm esasları bu haberimizde hazırladık. EKPSS’ nin haricinde belirli mezuniyetler için de Kura yöntemi ile başvurular alınacak. 2021 yılı ve daha sonraki yıllar içerisinde kamuya yapılacak alımlar için EKPSS Kura başvurusunu hali hazırda şimdi yapmak gerekmektedir.

EKPSS Kura Başvuru Süreci

2020 EKPSS ve Kura Başvuru kılavuzu kapsamında ÖSYM tarafından kura başvuruları alınmaktadır. EKPSS için başvurular 30 Kasım’da sona erecek. Ücret için son ödeme günü ise 1 Aralık 2020 tarihi olarak belirlendi.

ADVERSTISEMENT

ÖSYM AİS Başvurusu EKPSS Kurası İçin Yeterli Değil

Sadece ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden kayıt yapmak yeterli olmamaktadır. EKPSS kura başvurusu için 20 TL ücretin de 1 Aralık 2020 tarihine kadar ödenmesi şarttır. Başvuru internetten yapılsa bile ücret ödenmediyse başvurular geçersiz olacaktır. Başvuruların tamamlanmasının ön koşulu internet başvurusu ve ücret ödeme işlemleridir.

2020 EKPSS Sınavına Başvurup Girmeyenler Kuraya Katılabilir mi?

ADVERSTISEMENT

2020 EKPSS sınavına başvuru yapılmış olup sınava girilmese bile maalesef EKPSS Kura için başvuru yapılamayacağı ÖSYM tarafından başvuru kılavuzunda belirtilmişti. ÖSYM’nin uyarısı direkt olarak şu şekildedir: 2020-EKPSS’ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de), 2020-Kura’ya başvuramayacaklardır denilmektedir.

İlginizi Çekebilir  Engelli ve Yaşlı Bireylere İlişkin İstatistik Bülteni Yayınlandı

2020 EKPSS Kura Geç Başvuru Günü

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Kurasına başvuru zamanında yapmayanlar Geç Başvuru Günü olan 9-10 Aralık 2020 tarihlerinde hem ücret hem de başvurularını aynı gün içerisinde tamamlamaları gerekmektedir.

EKPSS ve Kura Geçerlilik Süreleri

Mezuniyetinizde herhangi bir değişiklik olmadığı sürece EKPSS sınav sonuçlarınız 4 yıl boyunca geçerlidir. Örneğin lise iken mezuniyetiniz önlisans veya lisans mezunu olmanız durumunda puan geçerliliğiniz sona erecektir. Mezuniyet değişmediyse 2018 yılı EKPSS sonuçları 4 yıl boyunca geçerlidir. EKPSS Kura için geçerlilik süresi ise 2 yıldır.

EKPSS Kurasına Hangi Mezunlar Katılabilecek?

2020 EKPSS kurasına ilkokul, ortaokul, ilköğretim, özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuru yapabilecektir.